03
Oct
10

Iron Maiden Song Facts Part 4

Ne apropiem incet incet de finalul seriei cu song facts . Azi voi prezenta albumele Fear Of The Dark si The X Factor .

FEAR OF THE DARK (1992)

“Be Quick Or Be Dead” – aparut si ca single in 1992 . Piesa face referiri la diverse scandaluri politice din acel an , inclusiv scandalul bancar Robert Maxwell . Pe coperta single-ului in putem vedea pe Eddie cum il strange de gat pe Robert Maxwell – de retinut ca aceasta coperta nu a fost facuta de Derek Riggs ci de Melvyn Grant , care a facut si coperta albumului Fear Of The Dark . Nu am gasit mare lucru despre scandalul cu Robert Maxwell , doar atat : http://www.nytimes.com/1991/12/10/business/worldbusiness/10iht-max__2.html

Robert Maxwell

Eddie si Robert Maxwell

 

“From Here To Eternity” – al doilea single de pe Fear Of The Dark . Se continua  povestea lui Charlotte , pe care de altfel o vedem si in clip cum merge cu Diavolul pe motocicleta . Nu este pronutat numele lui Charlotte ci doar face aluzie la ea prin “the keys to a view at number 22” – 22 referindu-se la 22  Acacia Avenue .

“Afraid To Shoot Strangers” – despre Razboiul din Golf ( August 2 , 1990 – Februarie 28 , 1991) – razboi initiat de fortele de coalitie ( 34 tari) conduse de America si Anglia impotriva Irakului . Piesa este inregistrata cu Bruce la voce dar in videoclip(lansat in 1995) apare Blaze Bayley .

“Fear Is The Key” – piesa vorbeste despre SIDA si despre cum lumea obisnuia sa  intretina relatii sexuale fara protectie . Dupa descoperirea acestei boli si utilizarea termenului de SIDA , multa lume s-a panicat si a inceput sa ia masuri   . Versul “nobody cares ’til somebody famous dies” se refera la Freddy Mercury , solistul trupei Queen , care a murit in 1991 , inainte de aparitia albumului .

THE X FACTOR (1995)

“Sign Of The Cross” – piesa incepe cu un cantec gregorian . Este bazata pe cartea scrisa de Umberto Eco in 1980  – “The Name Of The Rose” . Mai tarziu este facut si un film dupa aceasta carte , avandu-i ca actori pe Sean Connery si Christian Slater.

The Name Of The Rose (1986)

“Lord Of The Flies” – traducerea : Imparatul Mustelor – un termen pentru Diavol . In ceea ce priveste piesa , ea este bazata pe romanul “Lord Of The Flies” a lui William Golding , adaptata mai tarziu pt marele ecran , un film in 1963 si unul in 1990 ( niciunul nu s-a bucurat de cine stie ce succes) .

Cartea

Lord Of The Flies (1990)

“Man On The Edge” –  bazat pe filmul “Falling Down” (1993) ce il are ca protagonist pe Michael Douglas , care joaca rolul lui William “D-Fens” Foster , un inginer care a lucrat in programul de aparare al Statelor Unite , acum somer . Enervat si satul de societatea in care traieste , incepe un razboi personal impotriva acesteia .

Iron Maiden Fan Made Video cu scene din film

“2 A.M.” – o  piesa cu atmosfera foarte pesimista – descrie foarte bine starea psihologica a lui Steve Harris din 1993 , cand a divortat de sotia lui ,  Lorraine . De asemenea , in 1993 Bruce Dickinson a plecat din trupa . Combinand aceste 2 situatii , avem piesa “2 A.M”.

Ultima parte in cateva zile . Ramaneti aproape :D.

Advertisements

0 Responses to “Iron Maiden Song Facts Part 4”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


IMBV Forum

Semneaza Petitia pentru ROCK FM BRASOV

Aboneaza-te la newsletter !

Join 7 other followers

Stiri Brasov – Noi vedem Brasovul altfel!

October 2010
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Also onAdvertisements

%d bloggers like this: