29
Sep
10

Iron Maiden Song Facts Part 2

Iata si partea a doua unde continui cu albumele  “The Number Of The Beast” si “Piece Of Mind” . Lots of goodies here as well .

THE NUMBER OF THE BEAST (1982)

“Children Of  The Damned” – bazat pe filmul cu acelasi nume din 1963 . Este vorba despre 6 copii din diferite tari ( China , Rusia , India , Nigeria , America si Anglia ) dotati cu puteri  nemaintalnite , care  fac parte dintr-un program de cercetare UNESCO . Acestia fug din ambasadele tarilor respective si se aduna intr-un sat de langa Londra  unde vor prelua controlul asupra locuitorilor prin telepatie . Pentru a minimiza pericolul , sunt chemate fortele armate si ambasadorii tarilor in cauza , care au alte planuri cu aceste arme umane . Oare sunt umane ?

“The Prisoner” – in spatele acestei piese se afla un serial de 17 parti  din 1967 regizat de Patrick McGoohan , care este de asemenea si actorul principal . Mini seria urmareste viata unui fost agent  secret ( Number 6 )  care este tinut prizonier intr-un sat numit simplu The Village  , a carei locatie este necunoscuta . Cei care il captureaza urmaresc un singur scop : sa afle motivul demisiei acestuia din serviciile secrete .  Intro-ul de inceput al piesei este preluat din serial , iar piesa Back In The Village face referire din nou la The Prisoner .

Bruce Dickinson explica povestea din spatele piesei The Prisoner ( filmat in aceeasi locatie ca si serialul )

Trailer-ul  serialului

“22 Acacia Avenue “ – spuneam in prima parte la piesa Charlotte The Harlot ca o vom gasi pe Charlotte si in alte piese . In aceasta piesa ,  22 Acacia Avenue este chiar adresa  bordelului  unde Charlotte isi desfasoara activitatile . De asemenea , Acacia Avenue este un cliseu in cultura britanica , o metafora pentru suburbii. Exista cel putin 60 de astfel de adrese in UK , 9 dintre ele fiind in Londra.

“Run To The Hills” – vorbeste despre sosirea europenilor in Lumea Noua , relatata din punctul de vedere al nativilor si al invadatorilor .

“The Number Of The Beast” – melodia incepe cu un citat din  Apocalipsa 13:18  , vocea fiind a unui actor de teatru necunoscut . Initial vocea care trebuia folosita pentru citatul de inceput ar fi trebuit sa fie a lui Vincent Price , actor de filme horror , vocea lui fiind recunoscuta in piesa Thriller a lui Michael Jackson . Acest lucru nu s-a putut face din motive financiare. Conform scripturii , numarul diavolului este 666 . Interesant insa ca 6+6+6 = 18 – numarul versului . Weird , no ?

PIECE OF MIND (1983)

“Where Eagles Dare” – este bazata pe romanul de razboi scris de Alistair MacLean . A urmat si o ecranizare  in 1968  ,  in rolurile principale fiind Clint Eastwood si Richard Burton . Preferabil sa cititi cartea inainte sa vizionati filmul .  

Trailer-ul filmului “Where Eagles Dare”

“Revelations” – una din primele piese scrise de Bruce Dickinson . Aceasta piesa vorbeste despre Aleister Crowley ( 1875 – 1947) , un ocultist celebru in Anglia , supranumit ” Bestia” ,  care  se considera Anticristul din Apocalipsa 13:18  a  Bibliei . Aleister Crowley mai apare  in melodii precum “Accident Of Birth” si “Man Of Sorrows” din perioada muzicala  solo a lui Bruce Dickison . In plus ,  apare si  in  filmul regizat de Bruce Dickinson , “Chemical Wedding” ( horror ) .

Aleister Crowley

Chemical Wedding trailer

“Flight Of Icarus” – presupun ca v-ati dat seama ca este vorba de legenda lui Dedal si Icar din Miturile si Legendele Greciei Antice .

“The Trooper” –  vorbeste despre Razboiul Crimeei  ( 1853 – 1856 ) , conflict purtat intre Imperiul Rusesc si alianta formata din Franta , Anglia , Imperiul Otoman , Sardinia si ducatul de Nassau . In clip , inceputul cu cavaleria este inspirat dintr-o poezie de Alfred Lord Tennyson .

The Trooper Music Video

“Sun And Steel” – inspirata din cartea lui Eiji Yoshikawa“Musashi” – despre samuraiul Myamoto Musashi , spadasin japonez faimos pentru duelurile sale si stilul lui distinctiv de a lupta cu doua sabii .

Myamoto Musashi

“To Tame A Land” – face referire directa la colectia “Dune” a lui Frank Herbert – 6 volume . Seria merita citita asa ca incercati .

Primul film Dune – 1984

Cam asta a fost cu partea a 2-a . Urmariti si partea a 3-a .

Advertisements

0 Responses to “Iron Maiden Song Facts Part 2”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


IMBV Forum

Semneaza Petitia pentru ROCK FM BRASOV

Aboneaza-te la newsletter !

Join 7 other followers

Stiri Brasov – Noi vedem Brasovul altfel!

September 2010
M T W T F S S
    Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Also onAdvertisements

%d bloggers like this: