28
Sep
10

Iron Maiden Song Facts Part 1

In discografia Iron Maiden , multe piese sunt bazate pe evenimente istorice ,  carti sau filme celebre.Nu ati fost niciodata curiosi sa aflati ce se ascunde in spatele versurilor ? Ei bine, in prima parte voi analiza primele 2 albume  .

Iron Maiden (1980)

“Iron Maiden” – instrument de tortura aparut la inceputul secolului XVIII in Germania . Nu simt nevoia sa explic cum functioneaza , asta va puteti imagina si voi . O poza cu instrumentul gasiti mai jos :

Instrument de tortura

Sanctuary” , care apare pe album numai in USA , in rest este distribuit ca single  . Pe coperta il vedem pe Eddie cu un topor in mana si o femeie care este intinsa pe jos la picioarele lui . Acea femeie este nimeni alta decat Margaret Thatcher , primul ministru al Angliei din acea perioada .

Sanctuary Single

“Charlotte The Harlot” – Charlotte apare prima data pe acest album , dar o vom regasi si in altele . Se zvoneste ca exista o baza reala pentru aceasta piesa , o persoana reala . Iata ce declara Paul Di’Anno , primul solist al trupei  : “Yep, it’s true. Her real name is High Hill Lil and she’s basically an old prostitute. Well, actually she was more of a slut, ha ha! I mean, if you turned up to her house with some booze or some speed you were more or less guaranteed a lay. She was a legend in Walthamstow, everyone knew her… She was about 45 but a real rock out bitch… She’d take any guy from 15 upwards, ha ha!” . Singura aparitie a lui Charlotte este pe coperta single-ului Twilight Zone .

Twilight Zone Single

—————————————————————————————————————————

Killers (1981)

“The Ides Of March” – semnifica data de 15 martie in calendarul roman ( lat. Idus Martii ) si este asociata cu asasinarea lui Iulius Cezar din  data de 15 martie  44 I.Hr.  in cladirea Senatului . Asasinarea a fost planuita  si executata  de Marcus Junius Brutus , Gaius Cassius Longinus si alti 60 de conspiratori.

Vincenzo Camuccini, Mort de Cesar, 1798

“Murders In The Rue Morgue” – piesa bazata pe  povestea cu acelasi titlu a lui Edgar Allan Poe , publicata in 1841 in Graham’s  Magazine. Ambele descriu crima a doua fete in Rue Morgue , Paris . In cantec , un englez aude tipetele lor si fuge catre ele  pentru a le salva , dar le gaseste trupurile neinsufletite. Isi pateaza mainile cu sangele lor iar multimea care se aduna in jurul lui il considera vinovat de crima. Nu poate vorbi franceza  , se sperie si fuge , devenind astfel un criminal de rand , cautat de politie. In cele din urma reuseste sa fuga  din Franta , dar paranoia de a fi prins de jandarmeria franceza  il face sa creada  ca este intr-adevar un criminal si il urmareste peste tot . Revenind la cantec , povestea continua in piesa Innocent Exile .

Adevaratul criminal din Rue Morgue

Partea a doua in curand . Stay tuned !

1. “Prowler” Steve Harris 3:55
2. Remember Tomorrow Harris, Paul Di’Anno 5:27
3. Running Free Harris, Di’Anno 3:17
4. “Phantom of the Opera” Harris 7:20
5. “Transylvania” Harris 4:05
6. “Strange World” Harris 5:45
7. Charlotte the Harlot Dave Murray 4:12
8. Iron Maiden
Advertisements

0 Responses to “Iron Maiden Song Facts Part 1”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


IMBV Forum

Semneaza Petitia pentru ROCK FM BRASOV

Aboneaza-te la newsletter !

Join 7 other followers

Stiri Brasov – Noi vedem Brasovul altfel!

September 2010
M T W T F S S
    Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Also onAdvertisements

%d bloggers like this: